Veneto - Prosecco: La Vigna di Sarah

SarahLa Vigna di Sarah
Het Conegliano-Valdobbiadene gebied is een betoverend landschap van wijngaarden en groene hellingen. Het gebied is niet alleen bekend om het prachtige groen, maar met name omdat hier de echte prosecco vandaan komt. La Vigna di Sarah is één van de wijnhuizen die deze uitmuntende witte bubbelwijn maakt.

Het wijnhuis La Vigna di Sarah
Ergens tussen de groene heuvels van Treviso vind je het wijnhuis La Vigna di Sarah. Het wijnhuis ligt er sprookjesachtig bij. Elegant, authentiek en karakteristiek zijn de begrippen waar je het gebouw mee kunt omschrijven. Het is een oud koloniaal gebouw en omgetoverd tot een woning én Bed & Breakfast.

Het huis wordt bewoond door de ambitieuze, passievolle en jonge wijnboerin Sarah. Zij heeft in 2010 na meerdere studies te hebben afgerond de grote en bijzondere stap naar de wijnbouw gezet.

Al van verre komen de geuren van wijn je tegemoet. Het wijnhuis wordt namelijk omringd door 16 hectares aan wijngaarden. De wijngaarden strekken zich uit over de heuvels van Vittorio Veneto, in de provincie Treviso. De wijngaarden staan vol met Gleradruiven. Het wijnhuis maakt van deze proseccodruif prachtige prosecco.

La Vigna di Sarah maakt alleen maar kwalitatief hoogwaardige prosecco en doet geen concessies aan de kwaliteit. Een pareltje is de Grappoli di Luna. Dit is een zeer innovatief en bijzonder product. Het is namelijk de enige prosecco die bij volle maan geoogst wordt. In de nacht is het koeler, waardoor de druiven een frissere start hebben.

Sarah, het gezicht van het wijnhuis
Sarah is geboren en getogen in Italië. Dat zou haar naam misschien niet verraden, aangezien een ‘h’ aan het eind van een naam ongebruikelijk is in Italië. Net zo ongebruikelijk als haar naam is, zo ongebruikelijk is haar verhaal. Sarah heeft namelijk geen wijnhuis ‘geërfd’ en het maken van wijn zit niet al generaties in de familie, zoals vaak het geval is in Italië.

Deze ambitieuze jonge wijnboerin is op haar twintigste op eigen initiatief gestart met het maken van wijn. En niet zomaar gewone wijn. Ze heeft zich gericht op prosecco. Daarom heeft ze zich in het Conegliano-Valdobbiadene gebied gevestigd. Dit is de enige plek waar de Gleradruif wordt gecultiveerd en goed gedijt.

Het proseccogebied Conegliano-Valdobbiadene
Een echte prosecco komt alleen uit het Conegliano-Valdobbiadene gebied. Dit gebied beslaat 18.000 hectare glooiende heuvels waarbij meer dan 6.000 hectare is toegewijd aan wijnbouw. De Gleradruif is de toonaangevende druif van Conegliano-Valdobbiadene. De Gleradruif wordt gecultiveerd en gedijt enorm goed in het klimaat van het Conegliano-Valdobbiadene gebied.

Niet alleen de proseccodruif (lees: Gleradruif) is hetgeen de wijnbouw in Conegliano-Valdobbiadene typeert. Het is ook het ambacht en de ‘back to the roots’-ervaring. Je vindt hier geen verder ontwikkelde technologie binnen de wijnbouw. Dit komt doordat de wijnbouw ter plaatse lastig te mechaniseren is door de steile hellingen van de heuvels. Daarom ligt de wijnbouw meestal in handen van kleine telers. Sarah is hier eentje van.

Prosecco, een echte DOCG-wijn
Prosecco is champagne, maar dan uit Italië. Het is een levendige mousserende wijn met licht zomerse bubbels gemaakt van de Gleradruif.

Deze bijzondere witte wijn moet voldoen aan strikte kwaliteitseisen. Een prosecco mag enkel een prosecco genoemd worden als deze uit het Conegliano-Valdobbiadene gebied komt. Bovendien zijn er ook strenge regels omtrent de maximale opbrengst die een wijngaard op mag leveren.

Sarah is gedreven om prosecco te maken die voldoet aan de hoogste kwaliteit. Naast haar streven naar hoogstaande kwaliteit, is ze enorm gefocust op biologisch handelen. Keer op keer bewijst ze hoge kwaliteit met haar prachtige prosecco.

Toont 1 resultaat