Gratis verzending vanaf €100,00 | Italiaanse wijn - direct van de boer | Vooraf intekenen op nieuwe wijnen via de nieuwsbrief

Paul Teeuwen

 

Benvenuto

Mijn naam is Paul Teeuwen en ik ben initiatiefnemer van Wijnimport Camaiore. Wijnimport Camaiore is ontstaan vanuit mijn passie voor wijn en voorliefde voor Italië. Als je de magnifieke wereld van wijn wilt ontdekken, dan is Italië bij uitstek ‘the place to be’.

Natuurlijk kan je stad en land afreizen in Italië om de wijnen zelf te ervaren en te proeven, maar je kan ook gewoon heel eenvoudig via Wijnimport Camaiore een stap in Italië zetten. Ik verkoop namelijk alleen maar Italiaanse wijnen van oer-Italiaanse boeren, en dat doe ik natuurlijk niet zonder reden.

Mijn kennismaking met Italië
In mijn jongere jaren heb ik 3 jaar in Italië gewoond voor mijn werk. We waren net getrouwd en hadden ons geen betere start van ons huwelijk kunnen bedenken dan daar! Het pure leven en de schoonheid van het land zijn niet in woorden te vatten. Je moet dat ervaren.

Italianen leven het leven zoals het geleefd moet worden. Ze genieten van de kleine en pure dingen. De bevolking is elegant en mensen zijn aardig voor elkaar. Misschien dat die pure houding van de Italianen ook te maken heeft met de schoonheid van het land, want wat is het toch een fantastisch mooi land!

Toen ontdekte ik de wijn…
Van huis uit heb ik geleerd wijn te drinken en te waarderen. Echter tijdens mijn verblijf in Italië is de Italiaanse wijn mij gaan fascineren. Wat ik zo interessant vind aan de Italiaanse wijn is de enorme diversiteit aan druivensoorten. Daardoor is Italië ook het meest gevarieerde land op het gebied van wijn.

Ik leerde door en samen met mijn zwager steeds meer wijnboeren kennen, in Italië zelf of via wijnbeurzen. Van daaruit groeide mijn verlangen om iedereen te laten kennismaken met de Italiaanse wijnen. Vandaag de dag werk ik samen met kleine ambachtelijke Italiaanse wijnboeren. Kenmerkend aan de wijnhuizen waarmee ik samenwerk is dat ze kleine wijngaarden hebben (maximaal 15 hectare) en bij voorkeur al generaties lang wijn maken.

Ik ben de Italiaanse taal machtig en daarom zijn de lijntjes kort. Sterker nog, een aantal van de wijnboeren zijn hele goeie vrienden van mij geworden. Als ik voet zet op Italiaanse bodem, ga ik vaak ook even op bezoek bij één of meerdere van mijn wijnvrienden.

Mijn passie delen
Gelukkig ben ik nog steeds heel vaak in Italië. De fantastische wijn is natuurlijk een mooie reden om er regelmatig naartoe te gaan. Ons huis in Camaiore is een ideale uitvalsbasis voor de wijnactiviteiten. Vandaar de naam Wijnimport Camaiore.

Mijn pure passie voor Italiaanse wijn heeft ertoe geleid dat ik ook gewoon ontzettend graag anderen laat kennismaken met de wijnen. Met Wijnimport Camaiore wil ik mensen Italiaanse wijnen laten proeven en ervaren. Van hele verschillende Italiaanse wijnhuizen uit een aantal gebieden verkoop ik mooie wijnen, waaronder Amarone, Brunello, Barolo, Vino Nobile, Roero, Roero Arneis, Lugana, Barbaresco, Prosecco, Chianti en Barbera.

Naast de verkoop van wijnen, vind ik het ook fantastisch om mensen op een persoonlijke wijze Italië te laten proeven en te laten ervaren. Ik organiseer samen met mijn gezin jaarlijks meerdere proeverijen op eigen of een gewenste locatie door heel Nederland. Daarnaast is het mogelijk om op avontuur te gaan met een door mij georganiseerde wijnreis door Italië.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Kijk rustig rond op de website en bestel eventueel in de shop.

Wil je meer weten over de proeverijen en de wijnreizen die ik organiseer? Neem gerust contact op.